tisdag 2 augusti 2011

Kibale

På vägen från Queen Elizabeth till Kibale åkte vi förbi många små samhällen. De liknar varandra med sina boda-boda förare, majsförsäljare, ensamma kvinnor och kaotiska verksamheter. Och framförallt myllrar dessa små samhällen av liv och människor. 





Vägen var dessutom obeskrivligt vacker med utsikt över grönska, berg och sjöar. 


Efter att ha bott så fint under hela safarin trodde vi inte att vi kunde ha mer tur. Men det kunde vi! Vi skulle bo i stugor belägna i en vacker trädgård försedda med varmt duschvatten och en fantastisk utsikt över teplantage. 




Tidigt nästan morgon gav vi oss av på schimpans tracking. Skogen i Kibale var väldigt tät och eftersom schimpanser rör sig snabbt var vi tvungna att hålla ett högt tempo. Det var också viktigt att gå så tyst som möjligt för att kunna lokalisera schimpansernas läten och på så vis spåra dem. Plötsligt stannade guiden, stod tyst och lyssnade. Och strax därefter kändes det som att hela skogen exploderade, schimpanserna skrek, sprang och rörde sig i träden. Efter det spenderade vi en timme tillsammans med schimpanserna.  En schimpans såg en vän i Jérôme och kom och satte sig alldeles nära honom. Tyvärr hade han själv kameran, men det förblir ett oförglömligt minne. Schimpanserna har till 98 procent samma genuppsättning som människan och det var tydligt och fascinerande!




 









Vår sista eftermiddag spenderade vi lugnt i den vackra trädgården. Vi riktigt sög i oss av lugnet och den vackra miljön där uppe.






En liten fågelunge hade fastnat i en buske. Efter mycket om och men blev den fri och kunde flyga iväg.


Vi spenderade också mycket tid med Sport. En otroligt social och varmhjärtad vakthund som följde oss överallt. Han låg till och med utanför dörren och vaktade hela natten lång. Här följer han Louise till restaurangen och ligger och vilar medan vi spelar kort. 



Den här vackra solnedgången blev avslutningen på vår minst sagt fantastiska safari. En vecka fylld med äventyr, vackra landskap, god mat, fantastiska människor och djur. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar