torsdag 7 juli 2011

Field moments


När vi är ute och intervjuar är det ofta varmt och påfrestande men det händer också otroligt mycket roligt.  Den här lilla pojken, döpt till Obama efter presidenten, ville gärna prova på att rita. Det var för honom otroligt fascinerande och efter en stund blev pennan ett vapen och han jagade alla sina vänner med den :)



Han passade också på att ta en bild av de konstiga muzungus som han precis träffat. 

Andra barn leker tittut och skrattar och skojar. När vi frågar om vi ser konstiga och roliga ut så skriker de ja och skrattar!

Vår ena tolk lånade ut sina solglasögon till vår andra tolk och vi sa att han såg ut som en rockstjärna i dem. Efter det fick glasögonen sitta på resten av dagen!

Den här lilla är bara dagar gammal och mamman är nöjd eftersom det ger lycka om en muzungu håller i ett nyfött barn :)
 

Ute på fältet är det extremt enkla förhållanden som gäller. Här ser ni hur toaletterna ser ut, det är helt enkelt bara stenar på marken och någon form av insynsskydd. 

På promenaderna mellan de olika spargrupperna är det lugnt, grönt och vackert. Här ute får kossorna chansen att gå fria istället för att, som på så många andra ställen, sitta fast i ett kort rep vid en vägkant. Uganda är känt för sitt rika fågelliv och man ser ofta meterlånga fåglar sitta i träden. Fågeln på bilden gör sig redo för attack, den avskyr röd färg och vill attackera Jonecas röda väska :) 



 


Det händer som sagt mycket roligt och alla möten med kvinnorna är fantastiska. Den här kvinnan är lärarinna på dagarna och säljer grönsaker på kvällarna. Hon älskar att prata engelska och berättade utförligt om hennes situation och vad hon lärt sig under träningsprogrammet. 

I mitten på den här bilden ser ni Rose. Vi äter ofta middag hos henne och hon tycker att det är roligt att prata med oss om likheter och skillnader mellan Sverige och Uganda. Restaurangen saknar belysning och det är ofta väldigt mörkt när vi kommer dit. Sist vi var där låg något lurvigt på en av stolarna där vi skulle sitta. Plötsligt rörde sig det lurviga lite men i mörkret gick det inte att se vad det var för något. Efter ett litet tag kom ett barn fram och lyfte upp det lurviga, det var en höna som hade tagit plats på stolen :)


Hoppas att ni har det bra där hemma! Vi har två stressiga dagar framför oss innan vi lämnar Mbale!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar