söndag 3 juli 2011

Andlighet och glädje i jakt på spargrupper


Då många av kvinnorna säljer sina grönsaker och frukter från hemmet blir det ofta långa promenader i solen för att hitta deras hem. Det är otroligt grönt och vackert i de områden som kvinnorna bor, här i bakgrunden skymtar ni början av Mount Elgon. 




Kvinnor och barn här nere bär otroliga saker på huvudet. Vi ser ofta väldigt små barn som tränar på att bära mindre saker på huvudet :)

Hemma har vi fått en ny gäst. Aningen blyg vid fotografering men annars springer den i full fart upp och ner i badrummet! 


På söndagar är det nästan omöjligt att få till några intervjuer innan klockan 14 eftersom alla är i kyrkan. Vi blev bjudna att följa med vår tolk Juliet till kyrkan idag och det var en väldigt spännande upplevelse. Otroligt mycket sång och dans och en inlevelse och tro som är svår att beskriva. Här nedan ser ni Louise och Juliet utanför kyrkan och några bilder från gudstjänsten. 





Vi har spenderat mycket tid på att hitta kvinnor som passar in i urvalsgrupperna och det är en fantastisk känsla när vi hittar en grupp som passar in. De sista dagarna har vi spenderat mycket tid på Namatala marknad som ni ser bilder från nedan.


Den här mannen är ledare för den vsla (village savings and loan associate) som vi har jobbat med på Namatala marknad. Bredvid honom är hans fru och son. 

Kvinnorna på den här marknaden har inte fått någon träning och det har varit väldigt spännande att höra varför de skulle vilja/inte skulle vilja vara med i ett träningsprogram. En del vill lära sig att skriva sina namn och räkna mycket enkel matematik medan andra vill lära sig mer om hur man samarbetar med andra och hittar nya lösningar på problem. Flera av kvinnorna på marknaden har alla sina barn med sig när de arbetar. 




Bananerna ni ser på bilden nedan kallas för matoke och de lagar som ett banan-mos av dessa. Det serveras överallt i Uganda och att döma från intervjuerna det är ofta väldigt lönsamt att bara sälja stora kvantiteter matoke. 

Här får ni en känsla av hur marknaden ser ut. Det är tätt mellan stånden och där springer en och annan råtta :)


Svarta gummiarmband gjorda av bildäck är det största modet här i Mbale just nu, så för att hänga med lite införskaffade vi dessa för mindre än 1 krona styck!


Som vanligt har vi fått ta del av barnens enorma glädje. Den här lilla grönögda skönheten har muzungo-påbrå :)

Barnen som är med mammorna på marknaden tycker att vi är väldigt spännande och roliga och är fascinerade över att se sig själva på bild. Barnen på sista bilden följde efter oss i över en halvtimme och skrattade och skrattade :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar