torsdag 14 juli 2011

Kampala, Makerere University och besök!

Väl tillbaka i Kampala har vi insett att vi har lärt oss väldigt mycket under vår tid i Mbale. Mycket som kändes läskigt då vi lämnade Kampala är nu självklarheter. I och med Jérômes ankomst blev det ännu tydligare att vi verkligen har kommit in i samhället här nere :) 


Eftersom vi har besök passar vi på att upptäcka Kampala och ta lite ledigt. Vi hittade en fantastisk afrikansk marknad med mycket smått och gott tack vare trevliga bota-bota förare!


 

Det blev en heldag i Kampala och vi upptäckte delar av stan som vi inte sett tidigare!


Vi har helt slutat handla på supermarkets då vi har förstått att det är både billigare och fräschare på de vanliga marknaderna. Här är marknaden i Nakawa, precis i närheten av MUBS där vi bor. Det är en marknad som är känd för sina höga kvalitet. 




Just nu pågår träning inför dansmästerskapen som skolorna har varje år. Tävlingen hålls på nationalteatern i Kampala om två veckor och vi ska göra allt för att få uppleva detta och ta del av olika dansstilar från hela landet :)
 

Innan vi åkte till Mbale blev vi hembjudna till en kvinna som heter Tina och som arbetade i ett av de fattigare områdena precis i närheten av MUBS. Vi hade då ingen möjlighet att hälsa på henne men vi skulle komma förbi när vi kom tillbaka från Mbale. Hon sålde sina grönsaker från platsen ni ser på bilden nedan. Vi blev väldigt chockade när vi kom tillbaka och såg att hela området var borta. Vi frågade vår handledare vad som hade hänt och han berättade att marken måste användas till något bättre och att det pågått en debatt om huruvida husen skulle rivas eller inte sedan 2005. Som tur är har vi Tinas telefonnummer och chansen att få träffa henne i alla fall!


I jakten på en restaurang med väldigt god mat passade vi på att besöka Makerere University. Nedan ser ni huvudbyggnaden. Det var otroligt lugnt och fridfullt på universitetsområdet, vacker natur och många stora fåglar precis som här på MUBS!


De här fåglarna ser så lustiga ut, träden ser liksom lite för små ut för fåglarna eller så är det fåglarna som är lite för stora ut för träden :)

 

Louise under ett av de vackra träden på universitetsområdet och en fjäril bland de färggranna blommorna.


Vi hittade också Makerere University Guest House. Det var här vi trodde att vi skulle bo innan vi åkte ner till Uganda eftersom vi inte visste att MUBS låg i en annan del av Kampala än resten av universitetet.  Hemma såg vi bilder av den här byggnaden med apor på taket och därför frågade vi vakten om det fanns några apor där. Tyvärr fick vi inte se någon apa eftersom de bara kommer vid lunchtid och äter matrester :)


Efter att ha suttit fast i långa köer från Kampala kom vi hem sent i kväll. Nu laddar vi för safari, det bär av tidigt i morgon bitti och vi ser verkligen fram emot att åka! På torsdag är vi tillbaka igen, förhoppningsvis med fantastiska upplevelser i bagaget och fina bilder till er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar