tisdag 21 juni 2011

Äntligen internet!

Hej på er!

Nu har vi äntligen fått internet så att vi kan ha kontakt med omvärlden! :)

Innan vi åkte till Mbale så träffade vi en medarbetare från FINCA vid namn Thenge. Mycket glad och trevlig prick! Vi träffade även Nasser som jobbar för BRAC och som även har jobbat för Maple.

 

Innan avfärden till Mbale gick vi till några av våra nyvunna vänner för att ge dem de kort vi hade tagit på oss tillsammans. När vi kom till "print center" för att hämta bilderna träffade vi denna kille. Tydligen hade han spanat in oss under våra dagar i Kampala och ville gärna bli vän med oss. Så nu tog han chansen!

Vår handledare Isaac tyckte att vi skulle uppleva Kampalas nattliv innan vi åkte, men eftersom han var upptagen med annat så såg han till att Patricia och Elvis (som jobbar på universitetet) tog med oss ut. Vi hade inte direkt packat ner våra party-kläder så vi fick rota länge i garderoben innan vi hittade något som kunde duga :) Musiken här nere är helt fantastisk och vi har fått en riktig favoritlåt som vi måste få med oss hem på något sätt.



Så, i söndags bar det av till Mbale i denna ljusblåa buss. Bussresan var väldigt skumpig och vi satt längst bak tillsammans med fem andra människor. Vi hamnade längst bak på grund av att alla kommer extremt tidigt och sätter sig i bussen, det är den enda gången som de verkligen kommer i tid! Resan var rejält svettig! 



När vi kom fram till Mbale kom Heidi och Eddie som jobbar på Maple och plockade upp oss. Vi åkte alla bota-bota och även våra väskor fick en alldeles egen bota-bota. Man kan transportera allt möjligt på dessa motorcyklar! På bilden ser ni Louise stå utanför Boston Guest House där vi bor.




Den första morgonen åt vi frukost på ett närliggande hotell. Det var en väldigt dyr frukost, den kostade 12 000 shilling var, vilket är ca 35 kr... :)


Här är Joneca på shoppingrunda! Eftersom vi inte har något handfat där vi bor så var vi inne på marknaden och köpte en balja. Vi var även tvungna att köpa långa kjolar som vi kan ha då vi träffar kvinnorna som vi ska intervjua. Tydligen så duger det inte med knälånga kjolar, klänningar eller byxor! Så nu testar vi det ugandiska modet ;)


Här är Louise och köper chapati utanför där vi bor! Mannen vi köper av är tydligen den bäste i området och det brukar vara en lång kö där!

Idag åt vi lunch på cozy point som serverar traditionell ugandisk mat. De hade fina målningar och god mat!


Här är Rogers och Eddie som håller i träningarna på Maple. De hjälper oss med att tolka intervjuerna då kvinnorna inte alltid talar engelska.




Här sitter vi på en bota-bota på väg ifrån träningen! Det är det enda sättet att transportera sig i Mbale :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar