onsdag 22 juni 2011

Katikitiki - sekund för sekund

 Hej alla där hemma! Nu har vi på riktigt börjat med intervjuarbetet och det är väldigt givande. En av personerna som vi kommer intervjua är Rose som ni ser på bilden bredvid Louise. Hennes restaurang ligger ett stenkast från där vi bor och vi har ätit både frukost och middag hos henne. Frukosten, som består av chapati, ett fat bönor och banan kostar 3 kronor per skalle. För den kostnaden får man säga att det är väldigt mättande :) På den andra bilden ser ni hennes restaurang, eftersom hennes mat är väldigt populär så vill hon skaffa sig en större lokal!



Det är strömavbrott ganska ofta men det hindrar inte folk från att driva deras business som vanligt. Det är ganska otroligt hur många små butiker det finns här som säljer samma saker. Av den här killenhandliar vi vårt vatten :)


Nedanför är den stora korsningen där vi bor. De flesta små företag finns representerade här på bilden.


I dag var vi i ett av de fattigaste områdena i Mbale och gjorde intervjuer. De flesta jobbade med att brygga en lokal alkoholhaltig dryck. Men den del var också sömmerskor och andra sålde frukt, grönsaker och getter.

 Kvinnan som syr har jobbat som sömmerska i 24 år och efter att ha fått business training tycker hon att hon har lärt sig enkel bokföring, att se nya möjligheter att sälja sina kläder. Hon anser också att hon har blivit mer disciplinerad i sitt sparande.

Här nedan ser ni stegen i processen att framställa alkoholen. Att producera och sälja den här drycken är en väldigt lönsam verksamhet då många tycker om att hänga i barer :)




Här ser ni en av de barerna som fanns i byn och en kvinna som dricker drycken på det typiska sättet :)



Det är väldigt varmt mitt på dagen och då tar många en paus i skuggan.


Barnen tycker alltid att det är kul med Muzungus och ropar ständigt "Muzungu! How are YOU?!". Många av dem har aldrig blivit fotograferade och tycker om att se och peka på sig själva på kameradisplayen.



Här ser ni en familj utanför deras affär där de säljer grönsaker och frukt.


Musik och dans är ett ständigt återkommande tema i Uganda och på lördag ska vi gå på konsert och se de stora lokala artisterna. Vår favoritlåt just nu är Katikitiki som betyder sekund för sekund och handlar om en kvinna som saknar sin älskade. Denna låt dedikerar vi till Jérôme och Tobias!

http://www.youtube.com/watch?v=FSSCjXiBGVo





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar