onsdag 15 juni 2011

Heldag på Campus



Idag har vi spenderat hela dagen på campus. Många möten blir försenade så väntetiden känns ofta lång.  De säger bara: "This is Uganda..." Efter i dag har vi lärt oss att ha med oss böcker när vi ska träffa olika personer, för ingen är i tid och ofta får man vänta i timmar. Medan vi väntade på Fred och vår handledare Isaac hade vi chansen att observera de kvinnliga assistenterna som arbetar på mikrofinans-centret. De har tidigare uttryckt att de arbetar så hårt så hårt, men i dag läste de tidningar och drack kaffe under flera av arbetstimmarna :) De tyckte det var roligt att diskutera Sverige, Uganda och skvaller med oss men när Fred och Isaac kom blev de helt knäpptysta. Det finns en tydligare hierarki här än hemma.
Här ser ni hur mikrofinans-centret ser ut och hur ett vanligt klassrum här på universitetet...

 Mitt på campus står den här bussen av någon anledning...

Något det är lätt att få tag på, på campus-området är kokt majs. Här är en bild på en kvinna som säljer majs, men ofta är det barn som går runt och säljer.

 Favoritsporten på campus och i Uganda generellt är fotboll! Det spelas överallt och i många timmar.


Alldeles i närheten av campus ligger en mataffär som är relativt stor för att vara utanför Kampala city. 


De mest alerta människorna är bota bota förarna. De skriker på oss, kastar slängkyssar och gör allt för att vi ska åka några meter, men det får nog dröja lite innan vi vågar...fast den dagen kommer!

 

Det händer så mycket när man lämnar MUBS Guesthouse. Bara en promenad till affären kräver koncentration och fokus. Man måste se var man sätter fötterna då det finns stora gropar, ojämnheter och meterlånga vattenrännor som man måste hoppa över. Utöver det måste man hålla koll på trafiken och alla människor, cyklar, bota-botas och temporära försäljningsplatser längs vägen där mangos och tomater ligger på små filtar på marken.
Det är lugnt och skönt på MUBS Guesthouse men det är varken lätt att ta sig in eller ut...vi har ständiga kamper mot dörren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar