tisdag 28 juni 2011

Födelsedag!


Vi har ännu inte sett så många exotiska djur som vi hade hoppats på men det finns gott om kor och getter. Det finns också en del ovälkomna gäster här på rummet där vi bor som ödlor och andra flygande insekter. Louise tycker inte att det är trevligt med djur på rummet så Joneca får i ansvar att jaga ut djuren (om de så dör i regnet utanför....)

 
Vi har fått många bekanta i Mission Cell där vi har varit och intervjuat de senaste dagarna. De här kvinnorna har startat ett projekt och fått finansiering för detta. De gör kakor och gröt av sesamfrön och var väldigt stolta över att få komma på bild. 

Vi har träffat många unga kvinnor som försöker få sina liv att gå ihop. Det är starka möten eftersom att vi lättare identifierar oss med kvinnor i vår egen ålder och det är ibland jobbigt att förstå att de inte vet hur de ska göra för att få lite pengar i fickan på kvällen. Här är tre av de kvinnorna. 




Här är de nya tolkarna som hjälper oss vid intervjuerna. De är väldigt duktiga och ambitiösa!


Barnen här nere är mer livliga och barnsliga än barn hemma men samtidigt bär de ett mycket större ansvar. De står och säljer grönsaker, hämtar vatten och har ofta full koll på deras småsyskon. Louise letade efter en kvinna att intervjua och träffade hennes dotter som berättade att hon lika gärna kunde göra intervjun där med henne. Hon visste allt om deras verksamhet och har även gått på träningen när hennes mamma inte har kunnat göra det. 






I dag är det Louise födelsedag! Det har vi firat med pompa och ståt :) Lyxig frukost med färskpressad ananasjuice, god indisk middag, fina presenter och tårta med Maple-gänget!





Vi har fått byta rum till ett större och bättre rum därför att eluttagen inte fungerade i det förra rummet. Det var helt klart komiskt när vi skulle hitta ett nytt rum eftersom att ingenting fungerar här. I det första rummet som vi tittade på fungerade inte duschen, i det andra rummet fungerade inte toaletten och när vi äntligen hittade ett rum där allting verkade fungera så varade inte lyckan särskilt länge. Men som ni ser har vi lärt oss att ta hand om oss själva här nere, här reparerar Joneca toaletten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar