tisdag 14 juni 2011

Vänlighet!

Under de första dagarna har vi verkligen blivit bemötta med vänlighet, vi har blivit mottagna med öppna armar överallt. Därför tänkte vi visa några bilder på de personerna som har hjälpt oss med olika saker. 
 Det här är en suddig bild på Sauda. Det är hon som håller ordning här och ser till att det är fint. Sedan vi kom har hon fixat hantverkare som har lyckats laga toalett och dusch så i morgon slipper vi skrubba varandra i en balja :) Hon har också introducerat oss till spisanvändningen här i Uganda så nu verkar det som att vattnet kommer koka upp på en halvtimme i dag!



Här är Ronald (Mc Donald). Honom kan vi ringa om allt och inget när som helst på dygnet. Tyvärr så hade vi inte tillräckligt med pengar på våra mobilkort när vi verkligen kände att vi behövde ringa honom, då det var strömavbrott första dagen. Som ni ser på bilden hjälpte han oss att öppna en konservburk med en gigantisk kniv då det varken finns knivar eller konservburksöppnare här i huset. Ni kanske också har märkt att knivar är ett återkommande tema bland dessa vänliga människor ;)

Det här är Esther. Hon är en student på universitetet och gör ett internship på universitetets micro finance center. Hon fick i uppgift att ta oss till stan för att växla pengar och färdmedlet är såklart matatu. Det vill säga en liten minibuss som man kan stanna och hoppa på var som helst. Det var lite av en skräckfärd i och med att trafiken är helt galen. 

På banken fick Louise en helt ny beundrare, han var väldigt fascinerad av Louise vita hud. Han tittade med stora ögon på henne och sedan in i spegeln bakom där han kunde se sig själv hålla hennes hand. 



 Här ser ni en bild från Kampala city. Det är svårt att fånga kaoset på bild men ni får i alla fall en bild av hur det ser ut. Det är folk och trafik överallt men vi träffade på ytterst få "muzungos".
På vägen hem från stan blev vi lurade av matatu-förarna och fick gå sista biten. Det här är en bild av hur folk bor tio minuter utanför Kampala. 

På kvällen åkte vi tillbaka till Kampala city för att intervjua den här kvinnan, som heter Lydia. Hon är en väldigt välutbildad kvinna och har arbetat mycket med mikrofinans och träning. Vi träffade henne på en lyxig restaurang i ett område där bara de rika i Kampala rör sig. På vägen åkte vi bland annat förbi ett av president Musevenis palats. Lydia tyckte att vår uppsats verkade väldigt intressant och rekommenderade oss att arbete tillsammans med en organisation som heter Maple och verkar i Mbale. I morgon ska vi lägga upp en plan för det kommande arbetet.
Bredvid Lydia sitter Fred, han är chef på mikrofinans centret. Han var med och hjälpte Maple att etablera sig i Uganda och är till stor hjälp med allting som rör uppsatsen.

Hur har ni det i Sverige??

1 kommentar:

  1. Bara bra tack, Sverige har varit ganska soligt och imorgon blir det massor av jordgubbar på midsommar. :) Vad skönt att höra att ni träffar så många trevliga människor!

    SvaraRadera