fredag 17 juni 2011

Möten och Mbale

Vår handledare och Fred har bokat en massa intervjuer åt oss för att vi ska få en så bra bild som möjligt av mikrofinansbranschen i Uganda. Vi trodde att vi skulle träffa en nyutexaminerad student som skrivit uppsatser om mikrofinans. Men det visade sig att vi skulle träffa Solomon, operativ chef vid AMFIU (Association of Micro Finance Institutions of Uganda). Det var ett riktigt intressant möte, han tyckte att det finns mycket att undersöka vad gäller business training i branschen.
Vi träffade också Habiba i dag. Hon är student vid MUBS och har startat sin egen lilla verksamhet på universitetet. Hon tillagar olika juicer som hon säljer i plastmuggar med lock och sugrör. Det är något helt nytt här på MUBS!

Efter mötet med Solomon blev vi bjudna på lunch av vår handledare och Fred. Vi hade många intressanta diskussioner i dag om både gay-politiken i Uganda och kvinnors rättigheter. Maten var helt fantastisk! Efter lunchen blev vi bjudna att delta vid "Economics Forum" på MUBS där Republic Bank of Uganda, Economic Policy Research Center, Capital Markets Authority och andra deltog och diskuterade Ugandas ekonomiska utveckling.
Här ser ni ett kort på lekande barn utanför en skola. Det är otroligt hur många som gör frivolter från stillastående som om det vore ingenting. De dansar också överallt och spelar trummor :)




Några bilder från promenaden till Bugolobi marknad. En kötthandel, en ovanligt fin trottoar, en av de många reklamskyltarna för gratis HIV-tester och en gatuhund som letar bland soporna.


I kväll åt vi ute för första gången på egen hand och eftersom det tog sådan tid var vi tvungna att åka bota bota för att hinna hem innan mörkret. Det var inte så farligt som vi trodde och vi dricksade honom ordentligt för att han skulle ta det lugnt :)


Nu är det bekräftat att vi åker till Mbale på söndag. Ni ser staden på kartan, nära gränsen till Kenya. Vi har fått bra kontakt med kvinnan som är field director på en organisation som heter MAPLE och är specialiserade på business training för kvinnliga mikroentreprenörer. Det verkar som att vi kommer kunna delta vid träningssessioner och ha möjlighet att intervjua de flesta av kvinnorna. Vi ser fram emot att åka!

1 kommentar:

  1. Hej Joneca (och Louise)! Jag hade helt missat att du skulle till Uganda! Så är det när man är föräldraledig för alltid.. Så roligt att läsa er fina blogg! Tror verkligen att Uganda är ett av de trevligaste och vänligaste länderna. Ha det så bra och missa inte raftingen i Jinja och gorillorna! Kram, Emma (ST, söderdoktorn)

    SvaraRadera